Golf je varljivo jednostavan i beskrajno složen. Može se dogoditi da ga dijete igra dobro, a da ga odrastao čovjek nikad ne uspije svladati.Golf je gotovo znanost, no ipak ostaje zagonetka bez odgovora. On ispunjava dušu i frustrira um. Može vas podjednako ushititi i izluditi, i bez sumnje je najdivnija igra koju je ljudski rod ikad izmislio". (Arnold Palmer)

Završeno Otvoreno pojedinačno prvenstvo RH za gospodu

adam

U organizaciji Hrvatskog Golf Saveza odigralo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske za 2008 godinu koje je trajalo četiri dana.

Mladi Adam Brnić, član GK Motovun, novi je prvak Hrvatske u golfu. Posljednjeg dana natjecanja na igralištu Dolina Kardinala u Krašiću Adam je odigrao rundu sa 70 udaraca, čak 10 više od Marija Funčića iz Pule, koji je bio vodeći prva tri dana natjecanja i na kraju je ipak osvojio tek treće mjesto. Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem prvaku Marinu Štahanu iz GK Zagreb.
Mlade snage polako zauzimaju pobjednička postolja iako se neki od njih još uvijek natječu u juniorskoj konkurenciji. To je samo znak da se vrlo kvalitetno radi i sa najmlađima koji se ravnopravno nose i sa starijom konkurencijom.
Organizatori su vrlo zadovoljni kako je proteklo prvenstvo, osim što Dražen Pomykalo još uvijek ima primjedbe na pojedine igrače jer ne poštuju pravila ili ih jednostavno ne znaju. HGS radi na rješavanju tog problema i edukaciji igrača kako bi nova natjecanja bila što kvalitetnija. Sveukupno se natjecalo pedesetak igrača, a samo sedmorica nisu odigrala sva četiri dana, pa nisu ni uzeti u obzir za rang listu prema pravilniku HGS-a.

REZULTATI UKUPNO

Objavljeno 23/09/2008 , objavio <a href="http://www.gsp.hr">Golf Sport Promocija</a>

Arhiva